مخزن اسید

تولید کننده

مخزن اسید

۷ بازديد

تعمیرات و نګهداری مخزن اسید :

نوع و دفعات بازرسی و نگهداری باید با استفاده از روش ارزیابی .ریسک مبتنی بر کار مخزن برای اسید و مواد شیمیایی ، تاریخچه نگهداری و میزان خوردگی شناخته شده تعیین شود . فقط پرسنلی که دارای صلاحیت و مجوز مناسب هستند و خطرات را کاملاً درک می کنند ، باید این کار را انجام دهند .

 

خوب است که قطعات مورد نیاز برای نصب مخزن اسید  را در یک برنامه تعمیر و. نگهداری پیشگیرانه ، شامل جزئیات بازدید و تعمیرات ذکر کنید . طبق قانون سیستم های تحت فشار ، معاینه منبع ، لوله کشی و اتصالات باید توسط شخص ذیصلاح انجام شود .  این شخص می تواند یک مهندس بازرسی تخصصی باشد که توسط یک شرکت بیمه استخدام شده باشد .

معمولا برای نگهداری مواد اسیدی از مخازنی که بالاتر از سطح زمین قرار می گیرند،  (AST) استفاده می شود. یکی از مزایای مهم این مخازن ، دسترسی سریع به آنها جهت تخلیه و تزریق مواد اسیدی است. سایز نرمال این مخازن باید حداقل 50 برابر حجم موادی باشد که قرار است در داخل مخزن نگهداری شود.

 

در ساخت این مخازن معمولا از فلز (به صورت پوشیده یا ناپوشیده) و یا پلاستیک  مستحکم شده با فیبر(FRP)، استفاده می‌شود. مخازن فلزی معمولا از مقاومت و دوام بالایی در برابر فشار و ضربات برخوردار هستند، در حالی که مخازن پلاستیکی - فیبری ، اقتصادی تر بوده و برای نگهداری مواد اسیدی کم حجم به مدت کوتاه  مناسب می‌باشند.

 

 

 

مراحل ساخت و طراحی مخازن اسیدی معمولا پیرو مفاد زیر هستند:

 

  • API STD 650- مخازن استیلی جوش کاری شده که مختص نگهداری مواد خام نفتی هستند: برای مخازنی که معمولا به صورت عمودی بوده و فشار عملیاتی آنها کمتر از 0.14 bargمی‌باشد (2.5 psig).
  • API STD 620- اصول توصیه شده جهت ساخت مخازن بزرگ، با فشار داخلی کم: برای مخازن عمودی با بخش تحتانی مسطح و فشار عملیاتی مابین 0.14bargو 1.03barg (2.5psigو 15psig).
  • کد ASME BPV از بخش هشتم فصل یکم: برای طراحی مخازن اسیدی با فشار عملیاتی ویژه برخی معیارها مانند خوردگی های محتمل و طراحی نازل بایستی لحاظ شوند ( این معیارها بایستی براساس شرکت مسئول و یا انجمن های حرفه‌ای اتخاذ شوند). برای مثال، در مراحل ساخت مخازن جهت نگهداری سولفوریک اسیدغلیظ در دمای محیط بایستی تابع مقررات NACE SP0294 باشیم.

مخازن باید به گونه ای طراحی شوند که در هر لحظه امکان دسترسی به دهانه و سیستم خروجی داشته باشیم تا در مواقع لازم نمونه برداری به راحتی انجام شود. معمولا به صورت دوره‌ای محتویات داخل مخزن همگن می شود تا از تشکیل بخار مایع که موجب رها سازی گازهای سمی و خورنده می‌شود جلوگیری شود. بنابراین سیستم چرخشی یکی از ملزومات مخازن است.

 

به هنگام نگهداری مواد اسیدی باید خواص فیزیکی این مواد را از هر جهت لحاظ کنیم تا از به وجود آمدن بخارهای خورنده و سمی ممانعت نماییم.

 

به طور کلی،  ضریب خورندگی مواد اسیدی هنگام نگهداری آنها در محیطی گرم افزایش می‌یابد، پس توصیه می‌شود تا حد امکان این مخازن در محیطی خنک ولی نه زیاد سرد که موجب یخ زدگی مواد اسیدی شود، نگهداری شوند.

 

معمولا یکی از دلایل افزایش خورندگی مواد اسیدی، نگهداری مخزن در برابر تابش مستقیم نور خورشید است، یک راه حل بسیار ساده جهت ممانعت نمودن از وقوع این واکنش شیمیایی این است که مخزن را با رنگهای ضد تابشی مانند رنگ سفید، رنگ آمیزی نماییم. یک راه حل دیگر برای نگهداری مواد اسیدی داخل مخزن در دمای نسبتا متعادل، استفاده از مواد مبتنی بروینیل، جهت پوشش دادن محیط خارجی مخزن است.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد